ایرانیان جهان

آخرين مطالب

رئیس‌جمهور در سایه؛‌ معاونی قدرتمند که زخمی از گذشته در دل دارد + تصاویر | همه چیز درباره افراط‌گرای تمام‌عیار؛ یک جنگجوی مقدس از جناح راست ایالات متحده آمریکا

رئیس‌جمهور در سایه؛‌ معاونی قدرتمند که زخمی از گذشته در دل دارد + تصاویر | همه چیز درباره افراط‌گرای تمام‌عیار؛ یک جنگجوی مقدس از جناح راست
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش همشهری‌آنلاین به نقل از ایسنا، رسانه آلمانی در گزارشی با اشاره به مسیر زندگی «جی دی ونس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا، نحوه بدل شدن او به یکی از قدرتمندترین معاونین رئیس‌جمهور ایالات متحده در تاریخ را شرح داده و ریشه‌های عقاید افراطی او را در سرگذشتش جستجو می‌کند.
اشپیگل در مطلبی با عنوان «جنگجوی مقدس، ضدنظام، رئیس‌جمهور سایه؛ قدرت ماورایی ونس» می‌نویسد که او در یکی از فقیرترین شهرهای آمریکا به دنیا آمد و در نبود پدر، توسط مادری تربیت شد که هرگز نتوانست اعتیادش به مواد مخدر را ترک کند.
از چنین جایگاهی بود که او به موقعیت کنونی‌ای به‌عنوان معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده رسید. در این گزارش آمده است: با این حال، به طرز عجیبی، موفقیت ونس، او را با سرزمینش آشتی نداده است. معاون رئیس‌جمهور اکنون از قدرتش برای ویران‌کردن همان آمریکایی استفاده می‌کند که زمینه پیشرفت او را فراهم کرده بود. او شورشی علیه نظام است و ترامپ که ونس 40 ساله را وارث جنبش «آمریکا را دوباره عظیم کنیم» نامیده، تمامی ابزارها را برای تحقق این هدف در اختیار او گذاشته است. به ندرت در تاریخ ایالات متحده معاون رئیس‌جمهوری تا این اندازه بانفوذ دیده شده است.
به گزارش اشپیگل، ترامپ تقریباً هر هفته او را برای ناهار به کاخ سفید دعوت می‌کند و تقریباً هیچ جلسه‌ای با سران دیگر کشورها نیست که ونس در آن حضور نداشته باشد. او در اواخر فوریه در دفتر بیضی‌شکل کاخ سفید با «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس‌جمهور اوکراین درگیر شد؛ درگیری‌ای که روابط کی‌یف و واشنگتن را برای همیشه تیره کرد.
او از مواضع رایج غرب فاصله گرفت و در کنفرانس امنیتی مونیخ، بزرگ‌ترین خطر برای اروپا را نه «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهور روسیه، بلکه چیزی دانست که خودش آن را «دیکتاتوری عقاید در قلب قاره کهن» می‌نامد. این اقدام لحن سیاست خارجی دولت جدید آمریکا را تعیین کرد و پاریس، برلین و بروکسل را آشفته ساخت.
اما ونس فقط در سیاست خارجی سنت‌شکنی نمی‌کند. دولت او مهاجران را بدون طی روند قانونی به یک زندان در السالوادور منتقل می‌کند؛ زندانی که به گفته مقامات آن کشور، تنها در تابوت می‌توان از آن خارج شد. ونس همچنین حمله‌ای بی‌امان را علیه استقلال دانشگاه‌های آمریکا به راه انداخته است. سخنرانی معروف او با عنوان «دانشگاه‌ها دشمن‌اند» که در پاییز 2022 در کنفرانس ملی محافظه‌کاران انجام شد، نمایانگر این خط فکری بود. به گفته ونس، دانشگاه‌ها به «مضحک‌ترین ایده‌هایی» که تاکنون در آمریکا رواج یافته‌اند، مهر اعتبار می‌زنند. او می‌گوید: «اگر واقعاً بخواهیم به اهدافمان در این کشور برسیم، باید دانشگاه‌ها را به طور تهاجمی مورد حمله قرار دهیم.»

ایرانیان جهان

این شور و اشتیاق از کجا می‌آید؟ جنبش «عظمت رابه آمریکا بازگردانیم» سال‌ها فاقد یک هسته ایدئولوژیک سختگیرانه بود؛ عمدتاً به این دلیل که شخص ترامپ بیشتر یک چهره سرگرم‌کننده بود تا یک سیاستمدار. او یک دلال املاک بود که مسابقات زیبایی ترتیب می‌داد و بعدها با یک برنامه تلویزیونی به شهرت رسید. ترامپ دیدگاه‌هایی داشت که سال‌ها همراهش بود: این که آمریکا از سوی اروپا و چین بهره‌کشی شده و باید از درگیری‌های جهانی فاصله بگیرد؛ اما ترامپ هرگز در دنیای سیاست چهره‌ای جدی نبود و حتی وفادارترین طرفدارانش نیز ادعا نمی‌کنند که او یک محافظه‌کار اصولگرا بوده است.
در مورد ونس اما وضعیت متفاوت است. به گزارش اشپیگل، ونس مردی عمیقاً مذهبی است که در سال 2019 به آیین کاتولیک گروید و یک روز پیش از درگذشت پاپ فرانسیس، در رم با او دیدار کرد. او اهل مطالعه کتاب است و دانش خود را از برنامه‌های شبانه فاکس‌نیوز نمی‌گیرد. ونس تحت تأثیر اندیشمندی به نام «چارلز موری» قرار دارد؛ نویسنده کتابی جنجالی درباره توزیع نژادی هوش و همچنین نویسنده کتاب «از هم پاشیدن»، که از اولین هشدارها درباره شکاف اجتماعی در آمریکا بود.
او از طرفداران «راد دریهر»، نویسنده محافظه‌کار و منتقد تند سیاست‌های هویتی چپ نیز هست. معاون رئیس‌جمهور آمریکا سفری فکری را پشت سر گذاشته که او را تا مرز راست افراطی آمریکا کشانده و با ایده‌هایی مواجه کرده است که تا همین اواخر در کاخ سفید غیرقابل تصور به‌شمار می‌رفتند.
به گزارش اشپیگل، چهره‌های افراطی دور ونس را احاطه کرده‌اند، از جمله افرادی مانند «جک پوسوبیک» که نظریه توطئه‌ای درباره اداره یک حلقه قاچاق کودکان توسط «هیلاری کلینتون» در زیرزمین یک پیتزافروشی در واشنگتن را منتشر کرده بود! این شخص باور دارد نباید با چپ‌گرایان مانند انسان‌ها رفتار کرد و برده‌داری را «شکلی طبیعی از روابط انسانی» توصیف کرده است!

ایرانیان جهان

ونس در مصاحبه‌ای در سال 2021 گفته بود: «من همیشه با این اندیشه همدلی داشته‌ام که ما دیگر یک جمهوری بر مبنای قانون اساسی نداریم. ما یک کشور دیوان‌سالار هستیم که در آن دیوان‌سالاری همه چیز را کنترل می‌کند.» به همین دلیل او خواستار یک شکاف افراطی و آغاز «انقلابی از بالا» شده بود.
ونس گفته بود: «اگر اجازه دهیم که دیوان‌سالاران کشور را اداره کنند، حتی اگر جمهوری‌خواهان پیروز شده باشند، ما شکست خورده‌ایم.» او توصیه کرده بود که ترامپ باید کارمندهای دولت را اخراج و با نیروهای خود جایگزین کند؛ قوه قضاییه را تحت کنترل درآورد و اگر دادگاه‌ها جلوی او را گرفتند، باید همانند «اندرو جکسون» رئیس‌جمهور سابق آمریکا، در برابر ملت بایستد و بگوید: «دیوان عالی حکم خود را صادر کرده است؛ حالا بگذارید خودش آن را اجرا کند.»
وقتی ونس در گذشته حرف‌هایی از این دست می‌زد، هنوز حتی به سنای آمریکا هم راه نیافته بود. اما امروز این سخنان برنامه‌ای را منعکس می‌کند که ترامپ طی 100 روز اول دوره دوم ریاست‌جمهوری خود پیاده کرده است: نابودی سازمان‌های دولتی و تهدید قضات مخالف کاخ سفید. در واشنگتن اکنون صحبت از «بحران حکومتی» است. ترامپ وزیر آموزشی منصوب کرده که مأموریت اصلی‌اش منحل کردن وزارتخانه خود است. این برنامه، همان چیزی است که کرتیس در سال 2012 آن را با عنوان «بازنشسته کردن همه کارمندان دولتی» مطرح کرده بود؛ البته با افزودن این توصیه که ایالات متحده باید همچون یک شرکت اداره شود: «ما به یک مدیرعامل نیاز داریم و مدیرعامل یک ملت را دیکتاتور می‌نامند.»
آیا ونس هم چنین دیدگاهی دارد؟ همراهان او می‌گویند ترامپ و ونس این مأموریت را دارند که آمریکا را به شکلی بنیادین تغییر دهند. آنان معتقدند که ترامپ نه تنها آرای مردمی را به دست آورده، بلکه در همه ایالت‌های رقابتی نیز پیروز شده است. ترامپ در برابر رسانه‌های دشمن و موجی از دادخواست‌ها و پیگردهای قضایی مقاومت کرده است. از منظر ونس، این او و ترامپ نیستند که به دموکراسی بی‌اعتنایی می‌کنند، بلکه دشمنان دموکراسی در واقع همان مخالفان آن‌ها هستند.
به گزارش اشپیگل، پیوستن به نیروهای مسلح آمریکا و عملیات در عراق تردید و بدبینی ونس نسبت به کشورش را عمیق‌تر کرد. ونس بعدها در مقاله‌ای برای مجله کاتولیک «لامپ» نوشت: «در سال 2005 به عنوان یک ایده‌آلیست جوان وارد عراق شدم تا لیبرالیسم و دموکراسی را به ملت‌های عقب‌مانده جهان بیاورم. در سال 2006 در حالی به آمریکا بازگشتم که از اساس نسبت به جنگ و ایدئولوژی آن شک داشتم.» گرچه جنگ عراق بر پایه دروغ استوار شده بود و این نقد ونس یک انتقاد به‌جا بود، اما این تجربه همچنین تصور ونس را از وجود یک «رژیم» غیرقابل اعتماد در واشنگتن تقویت کرد؛ تصوری که هنوز هم آن را باور دارد.
جبران زخم‌های کودکی در دنیای سیاست حتی در مقام معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده، ونس همچنان نقش یک چهره شورشی علیه نظام مستقر را بازی می‌کند. او در اظهاراتی که یادآور شرایط دشوار زندگی‌اش در کودکی است، می‌گوید: «زمانی که طبقه حاکم به شما حمله می‌کند، پاسخ درست این است که حقیقت را بیان کنید!»
رسانه آلمانی این را کلید فهم شخصیت ونس می‌داند؛ شخصیتی که «کینه یا زخمی از گذشته در دل دارد» و این زخم دائماً او را به سوی رویارویی و جنگ سوق می‌دهد. ونس حتی در لطف‌ها و کمک‌هایی که دریافت کرده نیز نوعی تحقیر از سوی نخبگان را می‌بیند؛ حرکتی از سر تکبر که هدفش تأیید وجاهت اخلاقی خودشان بوده است.
ونس که در دانشکده حقوق دانشگاه «ییل» تحصیل کرده، می‌گوید در آنجا خود را یک «بیگانه فرهنگی» می‌دیده است. او سرانجام در سال 2021 اعلام کرد که هیچ آمریکایی عاقلی نباید فرزندان خود را به این دانشگاه‌ها بسپارد و گفت: «خانم‌ها و آقایان، ما فرزندانمان را به دست دشمنانمان می‌سپاریم. این باید متوقف شود.»

ایرانیان جهان

تغییر 180 درجه نسبت به ترامپ به گزارش اشپیگل، توضیح دیگر برای تغییر مسیر ونس، فرصت‌طلبی است. سیلی از مقالات اولیه، مصاحبه‌ها و پیامک‌های فاش‌شده وجود دارد که نشان می‌دهد ونس در ابتدا دیدگاه تحقیرآمیزی نسبت به ترامپ داشت. او ترامپ را «هیتلر آمریکایی» و «افیون توده‌ها» خوانده بود. در فوریه 2016، زمانی که ترامپ برای نخستین بار قصد داشت نامزد جمهوری‌خواهان شود، ونس نوشت: «به سرعت فهمیدم که ایده‌های سیاسی واقعی ترامپ میان بی‌اخلاقی و پوچی در نوسان است.» کمتر کسی در جناح راست آمریکا به اندازه ونس با چنین شدت و تلخی علیه ترامپ موضع گرفته بود.
اما زمانی که ونس برای ورود به سنا از ایالت اوهایو نامزد شد، به حمایت ترامپ نیاز پیدا کرد. بنابراین، او به عمارت مارالاگو رفت، با «دونالد ترامپ جونیور» پسر ترامپ دوستی برقرار کرد و به صورت علنی از گفته‌های گذشته خود عذرخواهی کرد. این تغییر موضع آنقدر آشکار بود که تمسخر و نقد ونس به یک ژانر خاص در رسانه‌های لیبرال آمریکایی تبدیل شد. تیترهایی نظیر «جی‌دی ونس به لاشخورها پیوست» یا «سقوط اخلاقی جی‌دی ونس» در رسانه‌ها دیده شد. غمگین‌ترین متن را «دیوید فروم»، نویسنده سابق سخنرانی‌های «جورج دبلیو بوش» نوشت. فروم نوشت: «بسیاری از کسانی که ونس سابق را می‌شناختند، این سوال را می‌پرسند که چه بر سرش آمده؟ اما من دیگر زیاد به این سوال فکر نمی‌کنم؛ پاسخ خیلی واضح است.»
به گزارش رسانه آلمانی، دوستان ونس در جناح راست معتقدند که دولت جدید آمریکا در مبارزه علیه «رژیم» هنوز بیش از حد محتاطانه عمل می‌کند. گرچه لیبرال‌های واشنگتن از «ایلان ماسک» و تیم او که به نیابت از ترامپ هزاران کارمند دولت را اخراج کرده‌اند، واهمه دارد، اما «کرتیس یاروین» ماسک را فردی می‌بیند که عظمت مأموریت ترامپ را درک نکرده است.

ایرانیان جهان

با این حال، به نظر می‌رسد که مردم آمریکا در حال حاضر خواهان آشوب بیشتری نیستند. میزان محبوبیت ترامپ از زمان آغاز دومین دوره ریاست‌جمهوری‌اش به طور مداوم کاهش یافته و اکنون به طور قابل توجهی در منطقه منفی قرار دارد؛ یعنی تعداد افرادی که از عملکرد او ناراضی هستند بیشتر از افرادی است که از او رضایت دارند. ونس به عنوان نامزد معاونت ریاست‌جمهوری، به مسائلی پرداخته بود که دغدغه بسیاری از آمریکایی‌هاست: خروج مشاغل صنعتی با دستمزد بالا به چین و مکزیک، جنگ‌های بی‌پایان در غرب آسیا که آمریکایی‌های طبقه فرودست را به کشتن داد، عدم تمایل اروپایی‌ها برای تأمین امنیت خودشان و نخبگان جریان چپ.
اما ونس، که در کتابش با نگاهی ظریف به آمریکا و زندگی خودش پرداخته بود، در مسیر ورود به سیاست به یک افراط‌گرای تمام‌عیار تبدیل شده است؛ یک جنگجوی مقدس از جناح راست. سیاست تجاری دولت او در آستانه فروبردن اقتصاد جهانی به هرج‌ومرج است. ونس طرفدار نوعی انزواگرایی است که بسیاری را در اروپا نسبت به بقای ناتو دچار تردید کرده است.
اشپیگل مطلب خود را این‌گونه به پایان می‌رساند: سوال اینجاست که آیا آمریکایی‌ها واقعاً این جنگ فرهنگی‌ ونس را می‌خواهند؟ آیا آن‌ها خواستار یک «ضدانقلاب راست‌گرایانه» هستند؟
کد خبر 941470 منبع: ایسنا برچسب‌ها خبر ویژه دونالد ترامپ

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1423986/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا حامیان دیکتاتوری به حامیان دموکراسی تبدیل می شوند؟ / گذار به دموکراسی: کله‌گنده‌های دیکتاتوری ‌فرانکو کجا رفتند؟

ابزارهای غیرنقدی تأمین مالی نقش مهمی در رفع ناترازی‌ها دارد/ 92 درصد تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی کشور توسط بانک‌ها انجام می‌شود

حمایت های ویژه ایران از جمهوری آذربایجان چه بود؟ | ماجرای آخرین سفر علی اف به تهران

خراسان جنوبی پلی برای توسعه روابط اقتصادی با افغانستان و بنگلادش

در میان تاریکی سراسری اسپانیا: تمرین بارسا لغو نشد

قهرمانی لیگ اروپا هم فصل یونایتد را نجات نمی‌دهد!

ریبرا: هیچ شاهدی دال بر خرابکاری در خاموشی گسترده وجود ندارد

تصویب چندین مصوبه برای تسهیل حمل و نقل با آفریقا

عارف: زیمباوه یکی ازشرکای مهم ایران در قاره آفریقا است

آیا پرچم آمریکا هنوز روی ماه است و می‌توان با تلسکوپ آن را دید؟

کاهش فاصله عملکردی چین و آمریکا در رقابت هوش مصنوعی

همزمان با مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا، معاون گروسی وارد تهران شد

تحریم‌های وزارت خزانه داری آمریکا علیه انصارالله یمن

محکومیت حملات هوایی آمریکا به مناطق مختلف یمن

کاهش 20 درصدی واردات LNG چین به دلیل ضعف تقاضا

روایت استاندار پیشین هرمزگان از انفجار اسکله بندرعباس

احتمالات یک فاجعه

تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان ادامه دارد

گروسی: وضعیت نیروگاه‌های هسته‌ای اسپانیا پایدار است

ترامپ: جهان را اداره می‌کنم!

100 روز اول ترامپ2 چگونه گذشت؟

رایزن سابق ایران در کنیا: صادر‌کنندگان فکر می‌کنند هر کالایی به آفریقا ببریم بازار دارد!

راغفر: اقتصاد ایران در اختیار رفقا و قوم و خویش مسئولان است

مبادلات اقتصادی ایران و قرقیزستان تا یک میلیارد دلار افزایش یابد

سند راهبردی توسعه سرمایه‌گذاری خراسان جنوبی به زودی منتشر می‌شود

تهدید انصارالله در خصوص ادامه حملات به ناو‌های آمریکایی در دریای سرخ و عرب

مایلز لوئیس اسکلی: مارسلو و مالدینی الگوهایم هستند؛ تمرکز آرسنال روی قهرمانی در اروپا قرار دارد

دو میلیارد دلار از سرمایه ایران آماده خروج شد

بیانات رهبر معظم انقلاب درباره شکست آمریکا در طبس + فیلم

آمریکا تحریم‌ها علیه انصارالله را گسترش داد

ضعف اطلاع‌رسانی

بندر؛ یک روز پس از فاجعه

تقابل ترامپ و چین؛ آیا جنگ تجاری هدیه‌ای به پکن است؟

تا 200 میلیون تسهیلات بدون ضامن ویپاد؛ دیجیتال بانک پاسارگاد

گره‌های کور مستأجری، چرا باز نمی‌شوند؟

رای داوری دادگاه لاهه به‌نفع بانک ملی و صادرات تایید شد

تورم فروردین از 33 درصد عبور کرد

استاندار اربیل عراق حادثه بندرعباس را تسلیت گفت

امضای قرارداد همکاری بین استانداران تهران و اربیل عراق

استاندار تهران: اقلیم کردستان می‌تواند بارانداز کالاهای ایرانی باشد

صنایع استان بوشهر نگاه ویژه ای به نیروهای بومی داشته باشند

دستاوردهای 3 دوره مذاکره غیر مستقیم ایران و آمریکا تشریح شد

تسلیت دبیرکل سازمان همکاری اقتصادی اکو به مناسبت حادثه بندر شهید رجایی

تجارت؛ زبان مشترک ملت‌ها و پل پیوند فرهنگ‌ها

تهیه بیانیه‌ای در مجلس درباره الزامات وزیر پیشنهادی اقتصاد

توپ ریلی غول‌ پیکر نیروی دریایی ژاپن

همگروهی دختران فوتسال ایران با ژاپن، مالزی و گوام

حذف بنیامین فرجی از مسابقات تایلند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

حادثه در بندر شهید رجایی؛ چین با دولت و مردم ایران ابراز همدردی کرد

اسرائیل در توهم استقلال ژئوپلیتیک: آیا نتانیاهو نظم جدید خاورمیانه را بدون آمریکا رقم می‌زند؟